04:15 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 201
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je uveren da će se odnosi Moskve i Kijeva „pre ili kasnije“ normalizovati i pozvao da se nastavi rad u normandijskom formatu.

  On je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za štampu u Moskvi istakao da, iako se normandijski format nije pokazao kao previše efikasan, drugog formata za rešavanje krize u Ukrajini nema.

  On je ocenio da će most u izgradnji, koji spaja Krim sa ostatkom Rusije, pomoći da se razviju komercijalne i kulturne veze između Moskve i Kijeva, „jednom kada se odnosi poprave“.

  Ruski predsedik je takođe podržao bezvizni režim između EU i Ukrajine.

  „Što se tiče bezviznog režima između Ukrajine i Evrope — potpuno ga podržavam. Vizni režim u Evropi je anahronizam, naglasio je Putin, ali i dodao da Ukrajincima treba dozvoliti i pravo na rad.

  Na pitanje o privedenom ukrajinskom režiseru, Putin je rekao da privedene Ukrajince niko nije mučio niti tukao.

  „Diverzanti sami odaju adrese i doušnike, pa i one na Krimu. Režiseri treba da snimaju filmove, a ne da pripremaju terorističke akte“, rekao je Putin i dodao da novinari treba da se bave novinarstvom, a režiseri pravljenjem predstava i filmova.

  „Ali šta da radimo kad je režiser pripremao teroristički akt? Treba li da ga pustimo samo zato što je režiser“, upitao je Putin.

  Tagovi:
  Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga