04:12 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  140
  Pratite nas

  „Nije bilo eksplozije u avionu“, ali nije isključen teroristički napad izjavio je predstavnik komisije za istragu pada Tu-154.

  „Dana 25. decembra, nakon što smo dobili informaciju o padu Tu-154, spasilačke ekipe Ministarstva odbrane Rusije i Ministarstva za vanredne situacije odmah su stigle na mesto nesreće“, rekao je ministar saobraćaja Rusije Maksim Sokolov.

  Ispitano je više od 130 kvadratnih kilometara mora. Tokom operacije pronađeno je 2.000 fragmenata aviona, 19 tela i 230 delova. Mesto nesreće je potpuno istraženo. 

  „Završili smo glavni deo operacije pretrage, ali se operacija spasavanja nastavlja“, rekao je Sokolov.

  „Danas nam je primarni cilj da identifikujemo žrtve. DNK testovi su već u toku“, dodao je on.

   

   

  Najnovije vesti
  • 11:29

   Uprkos padu aviona ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 avioni ovog tipa (Tu-154B-2) nastaviće da rade, rekao je načelnik Službe bezbednosti leta Oružanih snaga Rusije Sergej Bajnetov.

  • 11:14

   Na pitanje novinara o kretanju aviona pre pada predstavnik Ministarstva odbrane rekao je da je avion proveo u vazduhu nešto više od jednog minuta. „Čitav let trajao je 70 sekundi pri brzini od 360-370 km/č", objasnio je on.

  • 11:08

   „Ocenili smo da je posada bila spremna za let i imala odgovarajući nivo znanja za obavljanje zadatka. Komandant major Roman Volkov imao je 4.000 sata naleta, uključujući 1.500 sati leta na ovoj vrsti aviona", rekao je Sergej Bajnetov.    

  • 11:07

   Posada aviona Tu-154 bila je veoma kvalifikovana za svoj posao, rekao je direktor agencije za bezbednost avio-saobraćaja ruskog Ministarstva odbrane.

  • 10:53

   „Nije bilo eksplozije u avionu“, izjavio je predstavnik komisije za istragu pada Tu-154. Međutim, istraga nije isključila verziju o terorističkom napadu.

  • 10:52

   Rusko ministarstvo odbrane preuzelo je na sebe troškove sahrane poginulih u padu aviona Tu-154.„Sve poslove oko organizacije sahrane preuzeli smo na sebe. Javili smo porodicama poginulih da na raspolaganju imaju Savezno spomen-groblje", rekao je zamenik ministra odbrane Rusije Nikolaj Pankov na konferenciji za novinare.    

  • 10:50

   Informacija o trećoj crnoj kutiji aviona Tu-154 nije tačna, jer postoje samo dve, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane, odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji za medije.

  • 10:47

   „Želeo bih da naglasim ulogu Nacionalnog centra za krize. Zahvaljujući kosmičkom monitoringu, pomoću fotografija iz svemira pronađeni su najveći fragmenti, što su potvrdili i naši ronioci kada su tražili ostatke", rekao je zamenik ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijan.    

  • 10:38

   Identifikacija žrtava avionske nesreće mogla bi da potraje do četiri nedelje, izjavio je predstavnik Ministarstva zdravlja Rusije.

  • 10:38

   Zamenik šefa bezbednosti letenja ruskih vazduhoplovnih snaga Sergej Bajnetov izjavio je da će dešifrovanje podataka trajati tridesetak dana, tako da će preliminarni rezultati najverovatnije biti objavljeni u januaru.

  • 10:32

   Ministar saobraćaja istakao je da u vodama Crnog mora trenutno radi oko 45 brodova, 15 aviona, 16 helikoptera i bespilotne letelice.

  • 10:30

   Ministar saobraćaja: Operacija spasavanja nastaviće se i tokom praznika.

  • 10:30

   Zamenik ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijanov rekao je da je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije ima potrebno iskustvo za obavljanje ovakve istrage. „Pronašli smo mesto pada pomoću satelitskih podataka“, rekao je on.

  • 10:27

   Ministar saobraćaja zamolio je novinare da se uzdrže od objavljivanja informacija iz nepotvrđenih izvora dok se istraga ne završi.

  • 10:26

   „Konačni zaključci o ovoj tragediji biće dati kada se sakupe i pregledaju svi podaci“, istakao je ministar saobraćaja Rusije Maksim Sokolov na konferenciji za novinare.

  Uživo
  Istražni komitet o padu aviona: Tehnika nije radila kako treba
  +
  Tagovi:
  Tu-154, pad aviona, istraga
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga