17:18 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  190
  Pratite nas

  Malo je verovatno da će dolazak Donalda Trampa za predsednika Sjedinjenih Američkih Država dovesti do oštrih promena u pravcu njenih bilateralnih odnosa sa Rusijom, izjavio je predsednik Odbora za odbranu Državne dume Rusije Vladimir Šamanov.

  Međutim, Moskva se nada da će Vašington shvatiti da je bolje graditi odnose zasnovane na dijalogu, a ne na zveckanju oružjem.

  Šamanov je vojnim atašeima u Moskvi rekao da „Rusija ne očekuje drastične promene u pravcu bilateralnih odnosa sa Vašingtonom nakon dolaska Trampa“.

  „Ipak, nadamo se da će sa druge strane okeana konačno shvatiti da je mnogo povoljnije i efikasnije izgraditi međusobne odnose ne preko strateških raketa, već na osnovu civilizovanog i ravnopravnog dijaloga“, istakao je Šamanov.

  Rusija nastavlja da prati vojne pripreme NATO-a u blizini svojih granica

  „Rusija je danas u veoma komplikovanoj geopolitičkoj situaciji. Zahvaljujući antinaporima dobitnika Nobelove nagrade za mir Obame i njegovog tima za osam godina Bela kuća postigla je ’fantastične‘ rezultate kada su odnosi između Zapada i naše zemlje dostigla minimalni nivo u poslednjih nekoliko decenija, a u suštini došli su do tačke smrzavanja“, rekao je Šamanov.

  On je istakao da je „uprkos zdravom razumu Rusija praktično proglašena za glavnu pretnju civilizovanom svetu, što kod nas, naravno, izaziva čuđenje“.

  „Nastavljamo da posmatramo intenzivne vojne pripreme NATO-a u blizini ruske granice. Vojni budžet država-članica povećan je za 26 milijardi dolara. Danas prema nezavisnim procenama on iznosi oko 920 milijarde dolara“, dodao je on.

  Slično:

  Zaključci Minhenske konferencije: Zapad oprezno čeka na Rusiju u Siriji
  Priznanje pasoša DNR i LNR — odgovor Rusije na pritiske Zapada
  Tagovi:
  zveckanje oružjem, dijalog, bilateralni odnosi, NATO, Vladimir Šamanov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga