05:16 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1481
  Pratite nas

  Plan za predaju Krima u zakup Rusiji je neodrživ, sa istim uspehom može da se predloži da se zakupi Mesec ili imovina suseda, izjavio je vicepremijer Vlade Krima Georgij Muradov.

  Ranije je ukrajinski poslanik Andrej Artemenko rekao da je za administraciju američkog predsednika Donalda Trampa pripremio plan za ukidanje sankcija Rusiji. Među stavkama plana je održavanje referenduma u Ukrajini o mogućnosti predavanja Krima u zakup Rusiji na 30-50 godina, nakon čega bi na poluostrvu morao da se održi još jedan referendum, koji će odrediti njegovu konačnu pripadnost.

  „U istoriji je bilo mnogo raznih smešnih predloga, uključujući i one koji su opisani u književnosti i zabeleženi kao istorijske činjenice. Neki su pokušali da daju u zakup ili prodaju imovinu svog suseda, drugi su prikupljali novac za popravku neuspeha. Sa istim takvim uspehom možete da ponudite u zakup Mesec. Sve su to beskorisni i nepouzdani predlozi“, rekao je Muradov.

  On je naveo da je prisajedinjenje Krima Rusiji pravno opravdano sa međunarodne pravne tačke gledišta. „U okolnostima u kojima je republika bila u životnoj opasnosti od etničkog čišćenja i rata, koja je proizilazila od nacionalističkih vlasti koje su došle nakon državnog udara u Kijevu, narod Krima se zaštitio od uništenja“, rekao je zamenik premijera.

  Krim je ponovo postao ruski region posle referenduma koji je održan nakon prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je više od 95 odsto stanovnika poluostrva.

  Slično:

  Američke obaveštajne službe prisluškuju ruskog ambasadora u Vašingtonu
  Krim: Održana dva mitinga podrške DNR i LNR
  Tagovi:
  zakup, Mesec, Andrej Artemenko, Georgij Muradov, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga