16:04 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 81
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da su međusirijski pregovori u Astani postavili temelje za pregovore u Ženevi — stvoren je mehanizam kontrole režima prekida vatre.

  „Ovi pregovori (o Siriji u Astani) su završeni, i završeni su rezultatom kakvog do sada nije bilo. Naime, uspostavljen je mehanizam za praćenje prekida vatre, a to je, zapravo, najvažnija stvar, najvažniji temelj koji je dao priliku da se nastave ženevski razgovori“, rekao je Putin na sastanku sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevim.

  Putin je zahvalio Nazarbajevu za organizovanje međusirijskih razgovora u Astani.

  „Kazahstanska strana odigrala je veoma pozitivnu ulogu i ne samo kao domaćin, kao organizator ovog događaja, već je zaista uticala na pozitivne rezultate sastanka u Astani“, naglasio je ruski predsednik.

  Rusija i Kazahstan za 25 godina izgradile odnose za primer

  Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev smatra da su Rusija i Kazahstan za 25 godina izgradile odnose za primer.

  „Smatram da smo za ovih 25 godina izgradili odnose za primer, koji treba da budu između prijateljskih suseda i naroda“, rekao je Nazarbajev na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

  „Ove godine obeležavamo 25 godina diplomatskih odnosa“, dodao je Nazarbajev.

  Među dostignućima on je nazvao stvaranje Evroazijske ekonomske unije, koja je za sve svoje članice postala „perspektivna i važna stvar“.

  Nazarbajev je dodao da Rusija ostaje za Kazahstan glavni partner kako u politici, tako i u ekonomiji.

  On je istakao da će on i Putin ove godine održati niz sastanaka. Nazarbajev je rekao da je ruski lider već pristao da učestvuje u aprilu na Kineskoj konferenciji posvećenoj oblasti Puta svile. „Zatim će se 8. juna u Kazahstanu održati Šangajska organizacija za saradnju i otvaranje EKSPO-a 2017, a na jesen naša međuregionalna konferencija“, rekao je lider Kazahstana.

  Slično:

  Oružana opozicija nastavlja razgovore samo ako Rusija održi obećanje
  Tagovi:
  temelj, pregovori o Siriji, Nursultan Nazarbajev, Vladimir Putin, Astana, Ženeva, Kazahstan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga