20:15 21 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 762
  Pratite nas

  Nemački foto-reporter Danijel Biskup, koji je u više navrata fotografisao ruskog predsednika Vladimira Putina, za njega kaže da se vremenom promenio i postao mnogo čvršći nego što je bio pre 16 godina, kada ga je prvi put upoznao.

  „Za sve ove godine ruski predsednik se vidno promenio, ali pojedine crte su ostale iste. On veoma tiho govori, maltene šapuće, a kada govori nemački trudi se da bude veoma ljubazan“, ispričao je Biskup.

  ​Prema njegovim rečima, ko sada razgovara sa Putinom, vidi ga sasvim drugačijeg od onoga što je bio pre 16 godina. „On je sada mnogo čvršći nego ranije, neko ko predstavlja jaku Rusiju. To nije gluma, on zaista veruje u to“, naveo je fotograf, a prenosi list „Velt“.

  Ranije je Putin delovao daleko stidljivije, istakao je Biskup, dok tu promenu u Putinovom karakteru objašnjava ponašanjem Zapada prema Rusiji.

  ​„Početkom devedesetih mnogi u Rusiji su mislili da će ih Zapad oberučke prihvatiti. Međutim, Zapad je na taj period gledao kao na poslednju rundu borbe između komunizma i kapitalizma. Napredak koji su Rusi samostalno u to vreme postigli Zapad je interpretirao kao njihov poraz. što je Ruse izuzetno pogodilo. A oni su samo želeli da se prema njima svi ponašaju pošteno“, zaključio je Biskup.

  Tagovi:
  utisci, fotoreporter, susret, Vladimir Putin, Nemačka, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga