02:08 19 Novembar 2019
Slušajte Sputnik
  Ruski avion Su-34 tokom vazdušnih napada na položaje DAEŠ-a u Siriji.

  SAD: Rusija i Sirija greškom gađale položaje arapske koalicije

  Ministry of defence of the Russian Federation
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21118
  Pratite nas

  Komandant međunarodne operacije protiv DAEŠ-a u Iraku i Siriji Stiven Taunsend izjavio je da su ruski i sirijski avioni greškom gađali položaje snaga arapske koalicije.

  Kako je rekao,  juče su vazdušni udari naneti u blizini grada Bab, i da je tada nekoliko ljudi stradalo.

  „Juče su ruski avioni i letelice sirijskih snaga bombardovali pojedina mesta za koja su mislili da su u rukama terorista DAEŠ-a. Međutim, u pitanju su bile snage arapske koalicije. Primetivši da se DAEŠ povukao, pripadnici koalicije su ušli u ta mesta“, precizirao je Taunsend.

  Prema njegovim rečima, američki stručnjaci primetili su šta se dogodilo, budući da su se nalazili na udaljenosti od oko pet kilometara od tih mesta.

  „Oni su videli te vazdušne napade. Jasno je bilo da je napad izveden na položaje arapske koalicije. Ubrzo su putem specijalnih linija javili ruskim specijalistima, nakon čega je napad prekinut“, dodao je američki general.

  „To se često događa, ali mehanizam za sprečavanje incidenata je ovog puta proradio. Veoma je komplikovana situacija kada na bojnom polju imate više armija odjednom“, zaključio je Taunsend.

  Tagovi:
  greška, bombardovanje, Stiven Taunsend, Sirija, SAD, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga