22:01 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21030
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Velike Britanije izgubio je dodir sa realnošću pozivajući Rusiju da pristupi „borbi“ protiv terorističke grupe DAEŠ, s obzirom na to da je Rusija jedina ili jedna od retkih država koja se zaista bori protiv terorizma u Siriji, izjavio je predsednik Odbora za međunarodna pitanja Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

  Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson predložio je Rusiji da izabere „ispravnu stranu spora“ i da se pridruži zapadnoj koaliciji u borbi protiv DAEŠ-a, napisao je britanski ministar u članku za „Telegraf“.

  „Očigledno je da britanskom ministru ne podnose izveštaje o Siriji. Inače bi znao da je Rusija jedina ili jedna od retkih zemalja u svetu koja zapravo pomaže Siriji da se bori protiv terorističke napasti“, rekao je Kosačov.

  Ili mu referišu, ali ih on ignoriše, smatra ruski senator. „Tako je lepo živeti u iluziji da se tvoja zemlja nalazi u ’ispravnoj‘ koaliciji i da upravo od nje zavisi sudbina sveta“, dodao je on.

  „U svakom slučaju, poziv visi u vazduhu i ostaje na savesti samog ministra koji je, po svemu sudeći, izgubio dodir sa realnošću, barem u slučaju Bliskog istoka“, zaključio je Kosačov.

  Slično:

  Džonson pronašao frizuru, ali ne i lice
  London: Sarđivaćemo sa Moskvom, ali širom otvorenih očiju
  Tagovi:
  borba protiv terorizma, poziv, Savet Federacija, Boris Džonson, Konstantin Kosačov, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga