07:12 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 110
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin konstatovao je da se Rusija i Japan kreću napred u razvoju odnosa, a Abeova poseta može da pomogne da dođe do novih koraka.

  „Postoji napredak (u razvoju odnosa dveju zemalja)“, konstatovao je Putin na početku sastanka sa premijerom Japana Šinzom Abeom u Moskvi.

  „Nadam se da će i ova poseta tako reprezentativne japanske delegacije uroditi plodom i da ćemo odrediti naredne korake u zajedničkom radu“, dodao je on.

  Na početku sastanka, Putin se setio toplog prijema koji mu je bio ukazan u decembru 2016. godine za vreme njegove posete Japanu.

  „Japan je naš dobar sused i veoma perspektivan partner. Na prošlom sastanku smo se dogovorili o intenziviranju odnosa i zajedničkom radu. I već možemo da izvedemo određene zaključke“, naglasio je ruski predsednik.

  Sa svoje strane, Šinzo Abe je naveo da su zemlje uspele da postignu dobre rezultate na liniji ministarstava spoljnih poslova i odbrane, i da se odnosi razvijaju „kako treba“.

  On je naglasio i bi želeo da na ovom sastanku sa Putinom razgovara o problemu zaključivanja mirovnog sporazuma između Rusije i Japana, kao i u situaciji u Pacifičkom regionu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga