21:04 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1303
  Pratite nas

  Zapad treba da se vrati na „razuman dijalog“ sa Rusijom i reši postojeće probleme sa Moskvom „na ravnopravnoj osnovi“, izjavio je u intervjuu za nemački časopis „Virtšaft+Markt“ premijer savezne države Meklenburg—Zapadna Pomeranija Ervin Zelering.

  Pisac Hanes Hofbauer
  © Sputnik / Radoje Pantović

  Nemački političar je uveren da će vrlo brzo zapadne zemlje ponovo početi da rade sa Rusijom „po partnerskim uslovima“.

  Antiruske sankcije nisu donele željeni rezultat, već su samo nanele štetu Zapadu, izjavio je Zelering u intervjuu za „Virtšaft+Markt“.

  „Veoma se nadam da ćemo se vratiti ka razumnom dijalogu (sa Rusijom) i da ćemo na ravnopravnoj osnovi rešavati probleme koji, naravno, postoje“, istakao je Zelering.

  Prema mišljenju premijera savezne države Meklenburg—Zapadna Pomeranija, na Zapadu raste svest o tome da je „neophodno da se napusti politika eskalacije i retorike hladnog rata“.

  Sa protesta u Venecueli
  © REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

  „Moramo ponovo početi da radimo sa Rusijom po partnerskim uslovima i ja sam siguran da ćemo se vrlo brzo vratiti na ovaj stil saradnje“, konstatovao je Zelering.

  Nemački političar je podsetio da će se ove godine u Sankt Peterburgu održati veliki nemačko-ruski ekonomski forum. „Imam utisak da u poslednje vreme ne postoje negativni naslovi i niko ne diže graju zbog činjenice da mi na njemu (forumu) učestvujemo.“

  „Mi smo fokusirali naše napore u one oblasti privrede na koje se sankcije ne odnose. Štaviše, radimo na stvaranju dobre polazne osnove na osnovu koje će se graditi međusobna saradnja kada sankcije budu ukinute“, naglasio je Ervin Zelering.

  Slično:

  Što nas ne ubije čini nas jačim: Sankcije pomogle Rusiji da se razvije
  Lavrov i Tilerson: Nakon pregovora se mnogo bolje razumemo (video)
  Tagovi:
  partnerstvo, saradnja, Ervin Zelering, Zapad, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga