15:38 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 09
  Pratite nas

  Foto-reportera MIA „Rosija sevodnja“ Ramila Sidikova, akreditovanog za praćenje takmičenja „Pesma Evrovizije“, nisu pustili u Ukrajinu, saopštio je direktor Direkcije za foto-informacije MIA „Rusija sevodnja“ Aleksandar Štolj.

  „Na graničnom punktu su mu uzeli dokumente, udaljili ga, i posle jednog sata doneli dokument o odbijanju ulaska. Akreditaciju je dobio u skladu s propisima“, rekao je Štolj. 

  Evrovizija 2017
  © Sputnik / Vitalij Podvicki

  „U normalnim okolnostima, Ramil bi trebalo s potvrdom akreditacije da dobije original u pres-centru u Kijevu. Štampani primerak sa sajta s potvrdom akreditacije nije bio dovoljan nadležnima na aerodromu, tražili su zvanično pismo s pozivom od ’Evrovizije‘“, naveo je direktor.

  Štolj je dodao da su Sidikovu dali dokument u kojem je navedeno da mu se ulazak u zemlju odbija „zbog nepotvrđenog razloga za ulazak“. „Sada je u toku registracija za avion koji ide u Minsk, gde su uputili Ramila“, rekao je on. 

  Takmičenje „Pesma Evrovizije“ biće otvoreno 7. maja u Kijevu. Finale je planirano za 13. maj. 

  Na takmičenju će učestvovati 42 zemlje. Rusiju je trebalo da predstavlja Julija Samojlova, ali joj je Služba bezbednosti Ukrajine zabranila ulazak u zemlju na tri godine, jer je nastupala na Krimu.

  Tagovi:
  Pesma Evrovizije, Evrovizija, MIA Rosija Sevodnja, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga