01:03 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2660
  Pratite nas

  Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov priznao je da ne zna zašto je podignuta tolika prašina oko fotografija koje su napravljene sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu.

  „Ne znam“, odgovorio je Lavrov na pitanje zašto je nastao toliki skandal u američkim medijima.

  „Bela kuća je objasnila da nije bilo nikakvog skandala, kod njih na sajtu piše da je sve bilo dogovoreno“, rekao je šef ruske diplomatije.

  U američkoj štampi je pokrenuta diskusija o prisustvu novinara sastanku Trampa i Lavrova koji je održan 10. maja u Vašingtonu. Ruske fotografije na kojima Tramp steže ruku Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku objavilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

  Jedan broj američkih medija je uzrujan time što im nije bilo dozvoljeno da prate sastanak. Novinar Si-En-Ena, pozivajući se na neimenovane činovnike, tvrdi da je Bela kuća bila nezadovoljna objavljivanjem fotografija.

  Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je u vezi s tim izjavila da su spiskovi sa imenima fotografa bili dostavljeni američkoj strani ranije i da se SAD nisu obratile Rusiji sa molbom da se fotografije ne objavljuju.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga