00:09 28 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 111
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa članovima Saveta za bezbednost Rusije o aktuelnoj situaciji u zemlji, kao i o pitanjima sajber-bezbednosti. Na sastanku je takođe istaknuto da je najnoviji napad koalicije predvođene SAD na Siriju nelegitiman.

  „Bilo je reči o tekućim socijalno-ekonomskim pitanjima Rusije. Ponovo su razmenjena mišljenja o zaštiti sajber-bezbednosti“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nakon sastanka.

  Savet za bezbednost Rusije istakao je da je napad na Siriju, koji je u četvrtak uveče izvela koalicija na čelu sa SAD, nelegitiman. 

  „Učesnici su razgovarali o sirijskoj temi, a posebno o novom napadu Amerikanaca na sirijsku teritoriju. Navedeno je da su ovakva dejstva nelegitimna i da suštinski otežavaju proces utvrđivanja zona deeskalacije i rešavanja sirijske krize u celini“, rekao je Peskov.

  Na savetovanju su učestvovali i premijer Dmitrij Medvedev, predsednica Saveta federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev, ministar odbrane Sergej Šojgu i drugi.

  Avijacija međunarodne koalicije na čelu sa SAD u četvrtak uveče je bombardovala vladine snage u oblasti Tanf na jugu Sirije. Pentagon je saopštio da je bombardovana kolona koja je ušla u „zonu sprečavanja sukoba“, u kojoj su se nalazile oružane formacije koje podržavaju SAD. 

  Tagovi:
  američki napad na Siriju, savetovanje, sajber-bezbednost, Savet za bezbednost Rusije, Vjačeslav Volodin, Valentina Matvijenko, Nikolaj Patrušev, Sergej Šojgu, Dmitrij Peskov, Vladimir Putin, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga