20:20 20 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1390
  Pratite nas

  Kategorički je neprihvatljivo raditi u suprotnosti sa interesima suverenih država i primenjivati politiku dvostrukih standarda prilikom rešavanja problema regionalne i globalne bezbednosti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

  „Efikasno rešavanje tih komplikovanih problema zahteva koordinaciju napora svih članova svetske zajednice. Pritom, izuzetno je važno pridržavati se principa međunarodnog prava prilikom osiguravanja regionalne i globalne bezbednosti“, rekao je on u poruci koju je pročitao sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na otvaranju Međunarodne konferencije visokih predstavnika za bezbednost.

  „Želim da naglasim da je Rusija spremna na bližu saradnju sa svim zainteresovanim partnerima kako bi se umanjile pretnje i izazovi sa kojima se susreće čovečanstvo“, zaključio je ruski predsednik.

  Patrušev je potom u svom obraćanju naveo i da je Rusija spremna da pruži podršku Velikoj Britaniji i Filipinima zbog nedavnih terorističkih napada koji su se dogodili u tim zemljama.

  Tagovi:
  interesi, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga