10:45 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 102
  Pratite nas

  Jedan od prioriteta Moskve je konstruktivan dijalog sa Vašingtonom, od toga zavisi rešavanje problema u Siriji i borba protiv međunarodnog terorizma i potrebno je da se napravi izbor da li da se prodube tenzije ili započne rast sa najniže tačke u odnosima, izjavio je savetnik predsednika Rusije Igor Levitin.

  „Svet je stigao do kritične tačke. Situacija je došla do zaoštravanja odnosa Rusije i Zapada i od stručnjaka zavisi kako će oni biti rešeni. Ne mogu svi problemi biti rešeni, ali moramo korak po korak da se udaljimo sa ivice“, rekao je Levitin na konferenciji „Baltički forum“ koji se održava u Letoniji.

  On je naglasio da Rusija podržava dijalog sa Zapadom i da jedan od prioriteta Moskve predstavlja konstruktivan dijalog sa Vašingtonom.

  „Od tog dijaloga zavise rešavanje problema i Sirije i Bliskog istoka i borba protiv međunarodnog terorizma i rešavanje drugih problema. Potrebno je da se napravi izbor da li da se još više prodube tenzije ili da se započne rast sa najniže tačke u odnosima između Rusije i Zapada do koje smo stigli“, istakao je Levitin. 

   

  Slično:

  G7 bi da sarađuje s Rusijom, ali preti novim sankcijama
  Veze sa Rusijom: Tramp formira centar za reagovanje
  Tagovi:
  saradnja, Igor Levitin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga