09:37 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 26
  Pratite nas

  Rusija je otvorena za konstruktivan dijalog i uzajamno korisnu saradnju sa Ukrajinom, uprkos otvoreno neprijateljskim potezima aktuelne kijevske vlasti, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije objavljenom povodom 20. godišnjice potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu 31. maja 1997. godine.

  „Uprkos otvoreno neprijateljskim koracima aktuelne kijevske vlasti, ne umaramo se od ponavljanja da je ruska strana otvorena za konstruktivan dijalog i uzajamno korisnu saradnju. Ne sumnjamo da ćemo pre ili kasnije doći do potrebe za obnovom punih odnosa između naših zemalja i naroda“, saopštilo je Ministarstvo.

  Ministarstvo sa žaljenjem ističe da je „državni udar u Kijevu 2014. godine“ doveo do toga da su današnji odnosi dveju zemalja „daleko od duha i reči Ugovora iz 1997. godine“.

  „Međutim, samo postojanje dokumenta predstavlja zalog za postojanje temelja za oživljavanje bilateralnih odnosa“, istaknuto je u saopštenju.

  U saopštenju se navodi da je u trenutku potpisivanja dokumenta 1997. godine Moskva „bila ispunjena nadom za razvoj i jačanje bilateralnih odnosa“. „Veliki sporazum postao je naš pravni okvir na osnovu kojeg su potpisane desetine dokumenata u svim oblastima rusko-ukrajinske saradnje“, podsetilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  Slično:

  Nova histerija u Kijevu nakon Putinove izjave u Parizu
  Kijev pretresa prostorije „Jandeksa“ u Ukrajini
  Ukrajina želi da prekine železnički saobraćaj sa Rusijom
  Tagovi:
  spremnost, saradnja, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga