15:51 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1510
  Pratite nas

  „Zakon jačeg“ koji Zapad primenjuje u međunarodnoj politici doveo je do toga da male zemlje poput Severne Koreje počnu da se snabdevaju nuklearnim oružjem kako bi zaštitile svoju nezavisnost, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnom zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

  „Hajde da se dogovorimo o jedinstvenom razumevanju oblika, osnovnih principa međunarodnog prava i da se pridržavamo tih pravila. Dok toga nema, dok god se nameće pravo jačeg, pravo pesnica, imaćemo probleme koje sada vidimo u Severnoj Koreji. Male zemlje ne vide drugi način da zaštite svoju nezavisnost, bezbednost i suverenitet, osim da poseduju nuklearno oružje. Eto čemu vodi zloupotreba sile“, smatra Putin. 

  „Razorili su Irak, razorili Libiju, umalo nisu razorili Siriju. Poljuljali su do užasnog stanja Egipat, Tunis, čak i ne govorim o procesima koji su se događali u drugim zemljama poput Somalije. Nakon toga su se domogli već i takozvanog postsovjetskog prostora. Otvoreno su govorili da su potrošili gotovo pet milijardi dolara za podršku opoziciji u Ukrajini. I podržali su državni prevrat. Šta je to? To je podrška oružanom zauzimanju vlasti. A kada se s tim nismo složili, uveli su nam sankcije… A sada u Jemenu šta se događa? Tamo su, takođe, svrgnuli predsednika, ali ceo zapadni svet na čelu sa SAD podržava dejstva zemalja koje praktično vode tamo borbena dejstva“, dodao je Putin. 

  Tagovi:
  zakon jačeg, nuklearno oružje, Vladimir Putin, Severna Koreja, Zapad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga