08:54 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 272
  Pratite nas

  Popularni glumac Andrija Milošević boravio je ovih dana u Moskvi, gde je, kako je rekao, došao da bi podržao srpsku umetničku reprezentaciju koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u fudbalu, ali i da bi video i obišao rusku prestonicu.

  „Motiv mog dolaska je bio da se družim sa ovim momcima, a suštinski sam iskoristio priliku da vidim Moskvu. Nisam nikad bio ovde“, rekao je Milošević za Sputnjik.

  On je takođe dodao da su mu utisci iz Moskve „fantastični“.

  „Ovo je grad kulture, grad umetnosti, jedan fantastičan grad, koji bih svakom preporučio, s obzirom i na to da imamo direktan let Beograd—Moskva, što je jako bitno. Vrlo je dobro da se dođe ovde i da se vidi, ljudi su tako prijateljski nastrojeni, stvarno je fenomenalno. Osećam se bukvalno kao kod kuće. Neverovatno, ali tako je“.

  Milošević je rekao da ne govori ruski jezik, već da „govori neki svoj ruski, ali da ga svi razumeju“.

  Odgovarajući na pitanje da li planira učenje jezika i karijeru na ruskom tržištu, Milošević je otkrio da je sa ruskim producentima već imao neke kontakte.

  „Pričali smo Miloš Biković i ja o tome. Miloš je ovde poznat glumac, napravio je sjajnu karijeru i ostvario je odlične kontakte, tako da sam i ja u jednom trenutku sa njim došao do nekih kontakata ovde. Producenti, i to ozbiljni producenti ovde, govorili su mi: ’Ajde, nauči ruski, ovo je veliko tržište‘ itd. Ja im kažem: ’Ljudi, ja imam 39 godina, ja sam mator da idem u Rusiju‘. Kažu da godine nemaju nikakve veze sa tim. Tako su mi rekli Rusi“.

  Milošević ističe da će „definitivno početi da uči ruski“ jer, kako je rekao, smatra da je rusko tržište sjajno i da „imamo dobru šansu da ovde nešto napravimo“.

  „To je sigurno, jer to kako oni nas kapiraju i na koji način nas gledaju, mislim da je to izvanredna prilika da pravimo kulturnu razmenu. Miloš je jedan sjajan momak, velikog srca, koji je doveo već desetak naših glumaca ovde, i koji danas zahvaljujući Milošu Bikoviću rade (na ruskom tržištu). Svaka mu čast na tome, i sad koristim priliku da mu čestitam i na sjajnoj karijeri koju je počeo ovde, a i na tome šta on čini za druge naše ljude koji dolaze ovde“, rekao je Milošević.

  Poznati glumac je takođe ocenio da je festival „Art fudbal“, koji se tradicionalno održava u Moskvi, fantastična ideja i smatra da bi bilo dobro da se takva manifestacija organizuje i u Srbiji.

  Međunarodni fudbalski i muzički festival „Art fudbal“ održava se 10. put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih događaja humanitarnog karaktera.

  Održava se u okviru projekta „Pod zastavom plemenitosti“, kako bi se prikupila sredstva za lečenje teško obolele dece.

  Na ovom festivalu učestvuju reprezentacije 16 zemalja koje muzikom, kulturom i sportom predstavljaju svoje zemlje.

  Tagovi:
  Andrija Milošević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga