13:37 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 420
  Pratite nas

  U državnom programu naoružanja za period 2017—2025. posebna pažnja je posvećena gradnji novih brodova za rusku flotu i korišćenje novih tehnoloških rešenja, saopštio je potpredsednik Vlade Dmitrij Rogozin na ceremoniji postavljanja kamena-temeljca za hidrografski brod projekta 19910 „Amur”.

  „Bukvalno pre nekoliko nedelja stigao je novi program naoružanja, on je predviđen za period od deset godina i sada pažljivo proučavamo njen ugao gledanja toga što se dešava po pitanju obnove vojno-pomorske flote, između ostalog Crnomorske flote. Najvažnije je da ćemo floti posvetiti posebnu pažnju“, rekao je Rogozin.

  On je naglasio da je situacija u svetu u ovom trenutku krajnje komplikovana, „nikome se sve ne sviđa ono što se nama i Krimu desilo, nikome se ne sviđa uzdizanje Rusije“. On je dodao da u nastalim uslovima Rusija može računati samo na sebe, svoju vojsku, flotu, Vazdušno-kosmičke snage.

  Potpredsednik vlade je naveo da je Ratna mornarica deo diplomatije, jer upravo ruski brodovi, uplovljavajući u luke po čitavom svetu, pokazuju moć Rusije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga