23:18 28 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 20
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom tokom samita G20 u Hamburgu detaljno razgovarao o problemima u Siriji i naveo da je važno tragati za kompromisima.

  „Ako se isto tako budemo kretali u drugim pravcima, u drugim zonama deeskalacije… Danas sam veoma detaljno razgovarao o tome s predsednikom Turske. To u velikoj meri ne zavisi od nas. Mnogo toga je povezano s protivrečnostima među zemljama regiona“, rekao je Putin.

  On je dodao da sve strane imaju svoje brige i svoje prioritete i interese, pri čemu je reč o legitimnim interesima. 

  „Potrebno je odnositi se prema tome upravo tako — kao prema legitimnim interesima. Potrebno je tražiti kompromise. Znate, ponekad uspevamo to da učinimo“, rekao je Putin na završnoj konferenciji za novinare u okviru samita G20. 

  Prema njegovim rečima, neophodno je dogovoriti se o granicama zona deeskalacije u Siriji. „To je komplikovan, mučan, ali vrlo odgovoran i važan posao“, rekao je Putin.

  „U svakom slučaju, to što su prekinuta aktivna borbena dejstva, to što se sada bavimo ovim zonama deeskalacije — to je već ogroman korak napred. Sada je potrebno dogovoriti se o tome kakve će biti konkretne granice ovih zona, kako će se u njima čuvati bezbednost“, rekao je Putin.
  Tagovi:
  zone deeskalacije, kompromis, Samit G20, G20, Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin, Sirija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga