10:27 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2440
  Pratite nas

  U ruskoj Državnoj dumi predložen je nacrt zakona kojim bi se zabranilo emitovanje reklama na televiziji i radiju nedeljom od šest ujutru do ponoći, prenose mediji.

  U objašnjenju se navodi da je nedelja dan kada bi ljudi trebalo da se odmaraju, da imaju mogućnost da gledaju filmove i emisije a da ih niko ne prekida agresivnim reklamama.

  „Sve te reklame ljude podsećaju na probleme, bolesti sa kojima se čovečanstvo susreće i jednostavno ih iritiraju“, rekao je poslanik i član partije LDPR Igor Lebedev, jedan od autora teksta zakona.

  Pored toga, jedan od argumenata za ukidanje reklama nedeljom je i taj da deca tog dana daleko više gledaju televiziju nego što je to slučaj radnim danima.

  „Vikendima deca uključuju televiziju i radio čim se probude. Kako je već poznato, svest kod dece se formira dok su mali, baš zato su upravo najmlađi najizloženiji uticaju reklama, koji nije uvek pozitivan“, dodaje se u tekstu.

  Autori zakona su se takođe pozvali i na istraživanje koje je nedavno sprovedeno u Rusiji, u kojem se navodi da više od 80 odsto građana Ruske Federacije smatra da reklame na televiziji oduzimaju previše vremena.

  Tagovi:
  reklame, emitovanje, Državna duma Rusije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga