20:49 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 512
  Pratite nas

  Sva dejstva NATO-a nakon Hladnog rata, uključujući i bombardovanje Jugoslavije, nisu dala nikakve pozitivne rezultate kada je reč o osiguravanju bezbednosti u Evropi, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

  Pored Jugoslavije, Gruško je spomenuo i invaziju na Irak, ali i bombardovanje Libije – operacije u kojima je učestvovala Alijansa.

  „Sve je to dovelo do toga da se javnost u zapadnoj Evropi umorila od svih velikih operacija, dok NATO nije uspeo da pokaže sposobnost da spreči nove pretnje poput migracije, terorizma i organizovanog kriminala“, ocenio je on u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

  Stalni predstavnik Rusije pri Alijansi je podsetio da je jedan od generalnih sekretara, koji je bio na čelu NATO-a u poslednjih dest godina direktno priznao – „da nije bilo ukrajinske krize, trebalo bi je izmisliti“.

  Istovremeno, Gruško je rekao da antiruska retorika među predstavnicima zemalja-članica NATO-a slabi u poslednje vreme.

  „Kada je reč o trenutnoj situaciji, nema sumnje da će NATO nastaviti da sprovodi istu politiku. Međutim, kada je reč o antiruskoj retorici, ona je sve slabija, a argumenata koji idu u prilog rusofobije sve je manje“, zaključio je on.

  Tagovi:
  NATO bombardovanje, rusofobija, bezbednost, NATO, Aleksandar Gruško, SR Jugoslavija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga