05:48 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 520
  Pratite nas

  Rok za izdavanje američkih viza za građane Rusije znatno je porastao u poslednjih nekoliko meseci. To nije povezano sa odlukom Rusije da smanji broj diplomata SAD, već je izazvano željom Vašingtona da izvrši pritisak na Moskvu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na televiziji „Rusija 1“.

  „Čime se u poslednjih gotovo pola godine, pa čak i nekoliko godina, bave američke diplomate? Najsmešnije je što je u poslednjih četiri, pet meseci rok za izdavanje viza porastao nekoliko puta. Ako su ranije Amerikanci zakazivali intervju desetak dana nakon predavanja dokumenata, sada se intervjui zakazuju tek nakon skoro jednog i po meseca“, rekla je Zaharova.

  Ona smatra da sve izjave o produženju roka za izdavanje američkih viza zbog odluke Rusije da smanji broj američkih diplomata moraju da se posmatraju kao „unutarpolitičke igre u SAD“.

  „Mi savršeno dobro shvatamo da je takvo zaplašivanje pritisak na rusku stranu, to je još jedna pakost koja se čini Rusima, kako bi pokušali da pobede u ovoj situaciji, rekavši da je za sve ponovo kriva ruska strana“, naglasila je ona.

  Prema rečima portparolke Ministarstva spoljnih poslova, nagoveštaji američke strane da će se život državljana Rusije pogoršati zbog kontramera protiv SAD predstavljaju „pucanj sebi u nogu“.

  „To neće proći“, zaključila je Zaharova.

   

  Slično:

  Zaharova: Američke priče ne piju vodu
  Zaharova: Ruske diplomate u SAD čeka politička oluja
  Tagovi:
  pritisak, vize
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga