19:37 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 101
  Pratite nas

  Ruska pravnica Natalija Veseljnicka je u intervjuu za RT izjavila da je skandal oko njenog susreta sa sinom američkog predsednika Donaldom Trampom Mlađim 2016, o čemu je pisao „Njujork tajms“, apsolutno izrežirana priča iza koje stoji finansijer Vilijam Brauder.

  „Neverovatno je kako danas rade američki mediji. ’Njujork tajms‘ mi je poslao zahtev 8. jula sa listom pitanja koja su ih interesovala. Vrlo su me iznenadila pitanja koja su se ticala gospodina Trampa i mog susreta sa njim, da čak nisam mogla odmah da se setim kojeg datuma je održan sastanak, zato što je bio usputan i nije doveo ni do čega. Zbog toga, zapravo, zaista nisam mogla ni da se setim kada se to dogodilo i pod kojim okolnostima“, ispričala je Veseljnicka.  

  Prema njenim rečima, „Njujork tajms“ je nakon dobijanja prilično detaljnog odgovora od nje, u svojoj prvoj vesti od 8. jula ove godine dao vrlo kratak materijal.

  „Danas je taj članak promenjen do neprepoznatljivosti. Ako danas otvorite prvi članak ’Njujork tajmsa‘ o ovoj temi i pogledate ono što je izašlo 8. jula, videćete kolosalnu razliku. I shvatam da je to apsolutno izrežirana priča. Čitav ovaj takozvani skandal oko mog susreta sa gospodinom Donaldom Trampom Mlađim je izrežirana priča. Ko je izrežirao? Vidim samo jedan odgovor na ovo pitanje. Nađite motiv i naći ćete objašnjenje“, istakla je ona.

  Prema rečima Veseljnicke, njen tim je praktično vrlo blizu prišao istini o tome kako se usvajao zakon „Magnitski“.

  „Toliko smo blizu došli do istine o tome šta je zaista pokretalo te ljude, ko je lobirao tokom nekoliko godina za ovaj zakon, toliko smo mnogo saznali o tome šta se zaista dešavalo u Rusiji u periodu od 1996. do 2006. godine, toliko smo blizu došli do stvarnih događaja krađe novca iz našeg budžeta, da je, s obzirom na to da sam bila na prvoj liniji fronta i praktično javno bacila rukavicu gospodinu Brauderu, to je taj čovek koji je sve to i smislio. Smatram da je ovo isključio njegovo delo i delo njegovog tima“, naglasila je advokatica.

  Ranije je Veseljnicka izjavila da je tim britanskog finansijera, direktora „Ermitaž kapitala“ Vilijema Braudera prikupljao informacije o njoj i njenoj porodici i davao te podatke predstavnicima Stejt departmenta.

  Slično:

  SAD intenziviraju istragu „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore
  Bivši Trampov savetnik: Tokom kampanje nismo razgovarali o Rusiji
  Tagovi:
  Natalija Veseljnickaja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga