04:23 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 100
  Pratite nas

  Ograničenja u radu američke ambasade u Rusiji su „demarš“, odgovor Rusije će biti brz i adekvatan, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije i predsedavajući Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov.

  Zastave Rusije i SAD
  © Sputnik / Sergey Pyatakov

  „Ovo je, naravno, demarš. Nećemo ostati dužni. Ovde će sve, očigledno, biti recipročno“, rekao je Klimov.

  Sa svoje strane, Leonid Slucki, predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije, smatra da američko ograničenje rada ambasade u Rusiji svedoči o raspoloženju Vašingtona za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom.

  „Inicijativa daljeg pogoršanja, bilo da je to proterivanje ruskih diplomata, bilo da je ’amputacija‘ naše diplomatske imovine ili ograničavanje mesta izdavanja viza, uvek dolazi sa američke strane. Smatramo da je to dokaz raspoloženja u Vašingtonu za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom. O tome ćemo govoriti na svim, uključujući i međunarodnim, parlamentarnim platformama. Isticaćemo nerazumnost ovakvog pristupa“, navodi se na stranici Državne dume na mreži „VKontakte“.

  Ambasada je saopštila da će broj zaposlenih u američkoj ambasadi u Rusiji uticati na proceduru dobijanja imigrantskih viza. Američka strana ovo je saopštila u vezi sa ranije najavljenim merama Rusije da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji. Ambasada je objasnila da će od 23. avgusta obustaviti izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije.

   

  Slično:

  Rusija će odgovoriti ako Amerika bude ometala rad ruskih diplomata
  Rusija će recipročno odgovoriti Americi
  Tagovi:
  ambasada, vize, Andrej Klimov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga