04:35 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 016
  Pratite nas

  Rusija ne namerava da klizi u histeriju i da srlja ka ivici sukoba sa SAD, nastaviće da radi u korist dveju zemalja, saopštila je Ambasada Rusije u Vašingtonu povodom odluke SAD da zatvore Generalni konzulat Rusije u San Francisku, kao i pristup zdanjima trgovinskog predstavništva u Vašingtonu i njegovog odeljenja u Njujorku.

  Vašington je sinoć objavio da uvodi ograničenja delatnosti ruskih diplomatskih predstavnštava u Sjedinjenim Američkim Državama, prema kojima se od 2. septembra zatvaraju Generalni konzulat Rusije u San Francisku i konzularni objekti u Vašingtonu i Njujorku. 

  „Korak američke administracije posmatramo kao neprijateljski. Nažalost, to je novi krug spirale međusobnih diplomatskih ispada. On vodi ka daljem pogoršanju rusko-američkih odnosa. Stvara probleme običnim ljudima. Nanosi štetu ekonomskoj saradnji naših zemalja. I u celini ne odgovara zajedničkim interesima Rusije i SAD“, navedeno je u saopštenju. 

  Diplomate su navele da ruska strana i dalje očekuje da će usmerenost na normalizaciju bilateralnih odnosa i kontakata o kojoj je govorilo američko rukovodstvo na kraju biti realizovana. 

   

   

  Tagovi:
  zatvaranje konzulata, konzulat, diplomatski odnosi, ambasada Rusije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga