03:24 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 110
  Pratite nas

  „Laboratorija Kasperski“ saopštila je da će nastaviti da sarađuje s Ministarstvom za unutrašnju bezbednost SAD i uverena je da će dalja istraga potvrditi da su optužbe da je kompanija povezana s ruskom obaveštajnom službom neosnovane.

  Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD je ranije saopštilo da sve državne ustanove u zemlji moraju da prekinu da koriste proizvode „Laboratorije Kasperski“ u roku od tri meseca zbog navodnih veza pojedinih predstavnika kompanije s ruskim obaveštajnim službama.

  „Imajući u vidu da 'Laboratorija Kasperski' nema političke veze ni s jednom državom na svetu, krajnje smo razočarani odlukom Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD. Kompanija će dostaviti sve informacije kako bi potvrdila da ova odluka nema osnova“, navedeno je u saopštenju. 

  Kompanija je dodala da nikada nije, niti će pomagati u sajber-špijunaži ili agresivnoj delatnosti u sajber-prostoru nijednoj državi. 

  „Razočarani smo zbog toga što privatna kompanija može da se smatra krivcem bez dokaza, pod pritiskom tekuće geopolitičke situacije“, navela je laboratorija. 

   

   

  Tagovi:
  sajber-špijunaža, sajber-bezbednost, antivirus, Laboratorija Kasperski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga