02:27 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 230
  Pratite nas

  Fejsbuk će biti blokiran u Rusiji, uprkos velikom broju korisnika, ukoliko ne bude poštovao odredbe zakona o čuvanju ličnih podataka državljana Rusije, izjavio je novinarima direktor Službe za nadzor veza, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija Rusije (Roskomnadzor) Aleksandar Žarov.

  „Zakon je obavezujući za sve i stoga nema sumnje. U svakom slučaju ćemo ili doći do toga da će se zakon poštovati, ili će kompanija prestati sa radom na teritoriji Rusije kao što se, nažalost, dogodilo sa ’Linkedinom‘. Nema izuzetaka“, rekao je Žarov.

  „Vrlo dobro znamo da Fejsbuk ima značajan broj korisnika na teritoriji Rusije, sa jedne strane. Sa druge strane, shvatamo da ovo nije jedinstveni servis, postoje i druge društvene mreže. Zbog toga ćemo raditi na tome da kompanija Fejsbuk postupa po 242. zakonu“, dodao je on.

  Prema njegovim rečima, Fejsbuk je obavestio službu da razmatra načine kako da sprovede zakon.

  „Nismo od njih dobili zvanična pisma. Nemamo planove da proveravamo Fejsbuk do kraja 2017, ali ćemo 2018. godine razmisliti o tome“, rekao je Žarov.

  Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je situaciju sa Fejsbukom i rekao da je to komercijalna kompanija koja novac mora da zarađuje u skladu sa ruskim zakonima.

  „To je komercijalna kompanija koja zarađuje novac i koja to mora da radi u skladu sa ruskim zakonodavstvom. Postoje zakoni koji se moraju poštovati“, istakao je Peskov.

  On je dodao da Kremlj smatra da nije korektno procenjivati korist ili štetu od rada Fejsbuka u Rusiji. 

   

  Slično:

  Nova istraga Vašingtona: Ruski uticaj na Fejsbuku i Tviteru
  Kremlj nema veze sa kupovinom reklama na Fejsbuku
  Tagovi:
  blokiranje, Roskomnadzor, Fejsbuk, Aleksandar Žarov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga