02:12 25 Septembar 2018
Slušajte Sputnik
  Sergej Lavrov

  Lavrov Tilersonu: To tako ne može, vidimo se na sudu

  © Sputnik / Maxim Blinov
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 460

  Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru rekao je državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu da su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu ruske zastave sa zgrade Generalnog konzulata Rusije u San Francisku i Trgovinskog predstavništva u Vašingtonu.

  „Lavrov je naglasio da se su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu državne zastave Rusije sa naših diplomatskih objekata, koji su ranije zauzeti, i potvrdio je politiku Moskve koja priprema sudsku tužbu sa ciljem vraćanja nezakonito otete ruske imovine“, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

  Ruski ministar je naglasio da je to što rade američki činovnici u direktnoj suprotnosti sa izjavama Vašingtona, koje se čuju svakog dana, o želji za normalizacijom odnosa koji nikad nisu bili gori.   

  Američke vlasti ranije su obavestile ruske diplomate da su spremne da vrate državne zastave Rusije koje su skinute sa diplomatskih misija u SAD.

  „Informisali smo Ambasadu Rusije da ćemo sa zadovoljstvom, kada budu želeli, vratiti zastave ruskim vlastima“, saopštili su u Stejt departmentu.

  Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom i o situaciji u vezi sa iranskim nuklearnim programom, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

  „Razgovarano je o rezoluciji SB UN iz 2015. godine o zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu za iranski nuklearni program. Lavrov je skrenuo pažnju da Teheran poštuje sve svoje obaveze iz dogovora i naglasio je da i drugi ko-autori dogovora treba da ga poštuju“, navodi se u saopštenju.

  Lavrov i Tilerson su razgovarali i zonama deeskalcije u Siriji.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga