11:23 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1382
  Pratite nas

  Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na sastanku sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom navela je da sankcije nisu uticale na obim ruskih investicija. Ona je izrazila nadu da će se rusko-hrvatski ekonomski forum završiti zaključivanjem novih sporazuma i ugovora između dve države.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović
  © Sputnik / Alekseй Družinin

  „Hvala vam na gostoprimstvu. Veoma mi je drago što sam u Moskvi, bez obzira na hladno vreme, koje još nisam osetila“, rekla je Kitarovićeva.

  Ona je ispričala o svom jučerašnjem susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.

  „Bilo mi je veoma prijatno da razgovaram sa predsednikom Putinom, razgovarali smo nekoliko sati. Dotakli smo se celog niza pitanja u okviru bilateralne saradnje. Prirodno je što smo se dotakli i osetljivih pitanja. Osim toga, razmotrili smo pozitivne primere saradnje koji postoje i oblasti koje bi mogle da se razvijaju“, rekla je ona.

  „Poslednjih nekoliko godina na našu saradnju je uticao aktuelni režim sankcija. Ipak, on se ne odražava na ruske investicije. Primećujemo određeni rast, ali bi te cifre mogle da budu i bolje“, navela je hrvatska predsednica. Ona je naglasila da „nakon nekoliko godina, kada je trgovinski promet padao, ove godine se primećuje njegov rast“.

  Hrvatska predsednica će učestvovati u radu rusko-hrvatskog ekonomskog foruma koji će se danas održati u Moskvi. U sastavu hrvatske delegacije se nalaze predstavnici više od stotinu kompanija.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga