16:27 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1340
  Pratite nas

  Zapad je pustio duha iz boce priznavanjem nezavisnosti Kosova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, komentarišući situaciju u Kataloniji.

  „Sve procene i zaključci suda ne tiču se samo slučaja Kosova, već i pitanja primenljivosti međunarodnog prava na proglašenje nezavisnosti od strane jedne države, u principu. U tom smislu, potpuno ste u pravu — ovo široko tumačenje nije primenljivo za Kosovo — to je ’otvorena Pandorina kutija‘, upravo to je slučaj“, rekao je Putin tokom plenarnog zasedanja Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj“.

  Ruski predsednik je naveo reakciju nekih zemalja na odluku međunarodnog suda u Hagu o Kosovu. Konkretno, Francuska je izjavila da je zaključak „koji je okončao pravnu raspravu o pravnim pitanjima postao značajna prekretnica i da će omogućiti svim stranama od sada da se posvete drugim važnim pitanjima koja treba rešiti.“

  „Evo ’drugih važnih problema‘ koji su se sada pojavili. I sada, kada su se pojavili ti ’drugi važni problemi‘, uključujući i u Kataloniji, sada se nikome ne sviđaju. To je ono što sam nazvao dvostrukim standardom, ceo ovaj primer i jeste ta Pandorina kutija koja je otvorena, pušten je duh iz boce“, zaključio je Putin.

   

  Slično:

  Na pomolu „Brisel 2“: Američka stolica sa prištinske, a ruska sa beogradske strane stola?
  Pudždemon Madridu: Ili dijalog, ili — zbogom
  Tagovi:
  duh iz boce, Pandorina kutija, Vladimir Putin, Kosovo, Katalonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga