17:12 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Moskva će odgovoriti oštro i recipročno u slučaju da Vašington nastavi da vrši pritisak na ruske medije koji rade u SAD, ali ne želimo da idemo na zaoštravanje situacije, izjavio je zamenik šefa diplomatije Ministarstva inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

  „Zahtev od RT da se registruje kao strani agent povlači za sobom komplikacije profesionalne delatnosti novinara koji rade za RT u SAD. Postoje i druge okolnosti o kojima se mnogo govorilo. Mi ćemo odgovarati oštro i recipročno ako američka strana ne prekine sa svojim nedopustivim zahtevima“, odgovorio je Rjabkov na pitanje novinara kakve mere će Rusija preduzeti kao odgovor na histeriju u vezi sa ruskim medijima u SAD.

  On je naglasio da u takvoj formi mogu biti preduzete recipročne akcije i da je „to pitanje koje se razmatra“.

  „Međutim, glavna stvar u ovoj situaciji jeste da mi nećemo zaoštravati situaciju, a da li će se to desiti ili ne smatramo da na kraju zavisi od toga da li će se nastaviti nedopustivi pritisak na ruske medije u SAD, pre svega na RT i Sputnjik“, dodao je Rjabkov.

  Podsetimo, RT trenutno u SAD doživljava različite pritiske, uključujući i zahtev Vašingtona da se televizija registruje kao strani agent i priloži detaljne lične podatke za sve zaposlene, što je direktan pokušaj američkih vlasti da onemogući rad ruskog medija u SAD.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga