14:31 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 830
  Pratite nas

  Briga o svojoj zemlji i odbacivanje svakog pritiska spolja temelj su ruske državnosti i genetskog koda naroda, izjavio je predsednik Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju u čast Dana narodnog jedinstva.

  „Četiri veka nas dele od tih dramatičnih događaja, kada se sam narod podigao protiv smute i bezvlašća, prevazišavši unutrašnje razmirice i spoljnu pretnju odbranio je dostojanstvo i nezavisnost zemlje“, rekao je ruski predsednik.

  Putin je naveo da je „odanost otadžbini objedinila ljude različitih slojeva, nacionalnosti i veroispovesti“.

  „Jedinstvo i patriotizam bili su za narod najveći oslonac i u teškim godinama i za vreme rešavanja velikih razvojnih zadataka. Odnos prema porodici, briga o njoj, vernost iskrenom prijateljstvu i neprihvatanje bilo kakvog pritiska spolja — to su nosioci ruske državnosti, naš genetski i kulturni kod“, izjavio je Putin.

  Predsednik Rusije je naglasio da je ključan značaj očuvanje različitosti naroda, njihove etničke i kulturne specifičnosti.

  „Svaki narod daje svetu svoje pouke, svoju jedinstvenu baštinu. U Rusiji je takvo neprocenjivo nasleđe viševekovno iskustvo mirnog življenja ljudi različitih nacionalnosti. Nema druge države sa toliko različitosti kao što je naša“, rekao je Putin.

  Tagovi:
  Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga