01:05 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 591
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su postupci američkih vlasti protiv RT-a i Sputnjika napad na slobodu govora.

  „Bilo bi smešno da nije tako tužno. Zato što su se oni koji to rade u Sjedinjenim Američkim Državama sve vreme busali i govorili da su ’zaklete demokrate‘, prvi u svetu. I u tom pogledu, sloboda govora se uvek podizala kao baklja demokratije. Bez slobode govora ne postoji demokratija. Napad na naše medije u Sjedinjenim Američkih Državama predstavlja napad na slobodu govora, bez ikakve sumnje“, naglasio je Putin.

  On je dodao da je upoznat sa raspravom u Državnoj dumi o uzvratnim merama.

  „To o čemu sada raspravlja Državna duma možda je malo grubo, ali je prirodno, jer se na nivou predstavničkih organa vlasti često čuju oštre procene i krajnje presude, teški predlozi“, dodao je Putin.

  On je naglasio da će odgovor na ovakve akcije SAD „biti recipročan“.

  „Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da ne postoje nikakvi dokazi o mešanju naših medija u izbornu kampanju. Najnovija istraga u Kongresu, po mom mišljenju, pokazala je da je udeo oglašavanja bio nula zarez nešto odsto, uticaj na javnost se meri u nekim desetinama ili stotinama procenta. To jest, to je jednostavno neuporedivo. Oglašavanje je bilo oko sto hiljada, a drugi mediji — američki — daju na oglašavanje milione. To je jednostavno neuporedivo. Ne: i to se pokazalo opasnim, tumači se kao neko mešanje“, naglasio je ruski predsednik.

  „Mediji izražavaju svoje gledište. Oni daju informacije, tumače i izražavaju svoje gledište. Sa njima se možete raspravljati, ali ne zatvaranjem ili stvaranjem uslova za nemogućnost obavljanja direktne profesionalne delatnosti, već pružanjem svoje tačke gledišta, pružanjem svoje informacije javnosti. Ne: krenuli su putem praktičnog zatvaranja. Odgovor će biti adekvatan, recipročan“, zaključio je Putin.

  Slično:

  Simonjanova: Zabrana oglašavanja RT u ime slobode govora u SAD
  Amerika planira novi žestok udar na ruske medije
  Tagovi:
  sloboda govora, mediji, RT, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga