09:01 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 160
  Pratite nas

  Izjava šefa Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandra Turčinova da svaku saradnju s Rusijom treba gledati kao državnu izdaju predstavlja fašizam i apsurd, jer su onda izdajnici domovine 15-20 miliona Ukrajinaca, rekao je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

  Turčinov je danas izjavio da će svaka saradnja s Rusijom nakon usvajanja nacrta zakona o reintegraciji Donbasa biti posmatrana kao izdaja države. 

  Parlament Ukrajine 6. oktobra je potvrdio nacrt zakona o reintegraciji Donbasa, u kojem je Rusija nazvana „agresorom“. 

  „Mislim da je gospodina Turčinova potrebno uputiti u ludnicu, i to pod hitno. Ili objaviti za njim poternicu Interpola. Ako bi se sledile njegove preporuke, najmanje polovina stanovnika Ukrajine trebalo bi da bude osuđena na najstrožu kaznu zbog saradnje u ovoj ili onoj meri s Rusijom“, rekao je Klincevič. 

  On je naglasio da gotovo pet miliona Ukrajinaca radi u Rusiji, a zajedno sa članovima porodice to je 15 do 20 miliona ljudi.

  „Mnogi imaju rođake u Rusiji, gotovo svi Ukrajinci gledaju rusku televiziju, to je, verovatno, takođe saradnja“, rekao je senator.

  Klincevič je naveo da je Turčinov samo odrazio „u krajnjoj formi, dovedenoj do apsurda, ono o čemu misli ceo vrh sadašnjeg kijevskog režima“. 

  „To je fašizam u najgorem obliku“, rekao je on.


  Tagovi:
  reintegracija, apsurd, izdaja, nacrt zakona, fašizam, Aleksandar Turčinov, Franc Klincevič, Ukrajina, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga