15:16 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1570
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ispričao je u intervjuu za list „Izvestija“ šta smatra „najsvetlijim primerom dvostrukih standarda i licemerja svetske politike“.

  „Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije deo EU. To je jedan od najsvetlijih primera dvostrukih standarda i licemerja svetske politike“, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije.

  Srpski šef diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.

  „Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susedima i pokušamo da rešimo problem“, rekao je Dačić.

  Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtev Zapada, Dačić je odgovorio:

  „Mi sa Rusijom želimo da održavamo sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbednosti i vojne industrije. I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati dosledna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji“.

  Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posledicama svoje odluke.

  „Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja“, istakao je Dačić.

  Slično:

  Hvala Hojte, dobićete odgovor srpskog naroda!
  Tito bi umeo da sedi na dve stolice
  Tagovi:
  dvostruki standardi, sankcije, Ivica Dačić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga