13:55 15 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1930
  Pratite nas

  Rusko naoružanje je tokom ove godine isporučeno u 59 zemalja, vojnotehnička saradnja postoji sa 80 država, a broj narudžbina se ne smanjuje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Rusko naoružanje je tokom 2017. godine isporučeno u 59 zemalja, stalni kontakti u oblasti vojnotehničke saradnje održavaju se sa 80 država i ono što je krajnje važno, broj narudžbina naše vojne produkcije se ne smanjuje“, rekao je Putin na završnom savetovanju o vojnim pitanjima. 

  On je naveo da je to rezultat pravovremene finansijske i kreditne podrške preduzećima odbrambeno-industrijskog kompleksa i drugih koraka koje je preduzela država.

  Ruski lider je naglasio da potencijal ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa i stalno usavršavanje naoružanja i tehnike omogućavaju Rusiji da održava vodeću poziciju među svetskim izvoznicima vojne produkcije, da dinamično razvija vojnotehničku saradnju s inostranim partnerima.

  Putin je istakao da je upotreba savremenog ruskog naoružanja u borbenim uslovima omogućila da se ono koriguje prema potrebi.

  „Mnogo smo uspeli da popravimo tokom primene naših najnovijih sistema naoružanja u borbenim uslovima“, rekao je Putin. 

  On je dodao da je neophodno razmisliti o merama kojima će se odgovoriti na eventualna nova spoljna ograničenja za ruski odbrambeno-industrijski kompleks. 

  Ruski predsednik je ocenio da ruska preduzeća odbrambeno-industrijskog kompleksa ispunjavaju sve svoje obaveze kada je reč o državnim narudžbinama. 

  Tagovi:
  izvoz oružja, vojna industrija, odbrana, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga