06:10 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11513
  Pratite nas

  Bivši šef izraelske tajne službe „Nativ“ i uticajni političar Jakov Kedmi otkrio je da je sve što je urađeno sa Jugoslavijom od samog početka bilo usmereno protiv Rusije kako bi se ograničile njene mogućnosti u budućnosti.

  On je u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ na ruskoj televiziji „Rusija 24“, dajući precizan geopolitički kontekst, rekao da je raspad SFRJ, a kasnije i SRJ, isplaniran sa ciljem konačnog distanciranja Srbije i Crne Gore od Rusije.

  Prema njegovim rečima, još je u vreme Čerčila bilo odlučeno da Balkan mora da bude izvan ruskog uticaja.

  „To je bio osnovni cilj. Razbijanje Jugoslavije i njena podela planirani su odavno. Mojoj službi su bili povereni odnosi sa Slovencima“, rekao je on, dodajući da je tokom službovanja u toj zemlji od tamošnjih službi bezbednosti dobijao informacije i o tome šta se dešava na Kosovu.

  „Slovenija je tada već bila nezavisna, ali su mi ispričali kako su se kosovski teroristi-muslimani još ’70-ih godina bavili terorom i ko ih je u tome podržavao“, naglasio je on.

  Kedmi se osvrnuo i na srpsko-hrvatske odnose tokom istorije, objašnjavajući prisutnima u studiju komplikovanost situacije na Balkanu.

  „Hrvati su ubijali Srbe tokom Drugog svetskog rata zato što su Srbi, zajedno sa Jevrejima i Ciganima. Ostavite se ukazivanja na ustaše. To su radili Hrvati. Toljagama su Srbima — i ženama i deci — razbijali glave i bacali ih u vodu. To je bio njihov omiljeni način egzekucije, a niko o tome ne govori“, objasnio je on.

  Koliko je tokom zadnjih decenija sve bilo upereno protiv Srbije govori i činjenica da se tokom rata devedesetih „sav ološ međunarodnog islamskog terora okupio u Bosni i ratovao protiv Srba“.

  „U poslednjem ratu su na strani Bosne ratovali ljudi iz Avganistana za novac Bin Ladena i od njega dobijenim oružjem. Ratovali su na strani Bosne i Čečeni. Niko ne govori o Srbima spaljenim u crkvama. I u Bosni i na Kosovu“, naglasio je bivši obaveštajac.

  Kako je rekao, da je devedesetih postojala današnja Rusija — ne bi bilo ni rata na Balkanu.

  „Tamo nijedna dlaka ne bi pala! Ni kod Srba, ni kod Hrvata. Ni kod koga.“

  Kadmi se osvrnuo i na rad Tribunala u Hagu, rekavši da su u njemu optuživani samo Srbi.

  „Govori li neko da je Haški tribunal priznao da nema dokaze da je Milošević naređivao da se ubijaju Hrvati, Bosanci i ostali! On je umro u zatvoru i neosuđen. Tribunal je priznao da nema dokaza da je Milošević odgovoran za genocid i ubistva. A priznao je posle njegove smrti, pre godinu dana i u drugom procesu“, zaključio je on.

  Tagovi:
  obaveštajac, svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga