11:50 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 370
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je ispravnu odluku ne samo sa marketinškog nego i sa nacionalnog stanovišta objavivši da će na predstojećim predsedničkim izborima učestvovati kao samostalni kandidat, izjavio je za Sputnjik politički analitičar Dragomir Anđelković.

  Kako tvrdi, Rusija se nalazi u situaciji da je izložena ozbiljnim agresivnim namerama čitavog niza zapadnih zemalja, odnosno evroatlantske elite, na najgori način od okončanja Hladnog rata — u takvim okolnostima Rusiji je bitno da ima nacionalno jedinstvo, efikasnu vlast koja može sve resurse da stavi u funkciju nacionalne odbrane, ali i generalno jačanje države. 

  Godišnja pres-konferencija ruskog predsednika Vladimira Putina
  © Sputnik / Ramilь Sitdikov

  „Ruska država je u takvim okolnostima da je pod pritiskom, ali uprkos tome se trudi da bez obzira na pritisak radi na razvoju ekonomije i kulture i svega od čega zavisi standard većine građana“, ističe Anđelković i dodaje da je Putin izbalansirao stvari na način da to bude najbolje i za Rusiju.

  Prema njegovim rečima, to je dobar osnov za njegov nastup u predizbornoj kampanji kao nekoga ko je pre svega branilac nacionalnih interesa, a ne običan političar koji se bavi isključivo vlašću.

  Govoreći o tome kakvu će podršku Putin dobiti od javnosti, Anđelković smatra da će svakako veliki deo ruske intelektualne, naučne i šire javnosti, bez obzira na partijska opredeljenja, stati iza njega, i to ne zato što je to jedna vrsta dodvoravanja već prepoznavanja vitalnog nacionalnog interesa.

  „Sigurno će se još neke partije, uz Jedinstvenu Rusiju, opredeliti da stanu uz njega, kao i čitav niz nevladinih organizacija i udruženja građana. Radi se o stvaranju jednog širokog bloka koji ne treba samo da bude u funkciji izbora već da postane potpora daljeg razvoja i funkcionisanja Rusije“, zaključuje Anđelković.

  Tagovi:
  predsednički kandidat, izbori, Dragomir Anđelković, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga