05:28 21 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Aleksandar Vučić i Dmitrij Rogozin

  Vučić sa Rogozinom: Srbija želi stabilne isporuke energenata

  © Tanjug / SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1464

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, sa kojim je razgovarao o strateškom partnerstvu dveju zemalja, energetici i podršci Rusije po pitanju Kosova i Metohije.

  Na sastanku je bilo reči i o situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

  Vučić je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane na njihovo produbljivanje u svim oblastima.

  Srpski predsednik je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

  Vučić je ukazao na to da je Rusija jedan od strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

  On je izneo podatak da je ukupna robna razmena u 2016. godini dostigla 2,3 milijarde dolara, dodajući da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

  „Želimo da postojeću saradnju u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unapredimo i osnažimo. Srbija je zainteresovana za stabilne isporuke energenata kako bi bila omogućena energetska bezbednost zemlje“, zaključio je predsednik Vučić.

  Predsednik Vučić i potpredsednik Rogozin obišli su i Fond za perspektivna istraživanja Ruske Federacije, gde su im predstavljena nova istraživačka dostignuća u vojno-tehničkoj i socijalno-ekonomskoj sferi.

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, Dmitrij Rogozin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga