00:31 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 230
  Pratite nas

  Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji je u zvaničnoj poseti u Moskvi, rekao je da toliko veruje svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da mu je predao svoj kaput zajedno sa svime što je bilo u džepovima.

  Lavrov je, međutim, primetio da su džepovi bili prazni.

  Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson
  © Sputnik / Alekseй Filippov

  „To je mera mog poverenja, čim sam ušao u Ministarstvo spoljnih poslova, odmah sam dao svoj kaput, šešir, rukavice i zaista sve što imam u džepovima, poverljivo ili nešto drugo, Sergeju Lavrovu znajući da će on paziti na to“, rekao je Džonson na konferenciji za novinare.

  Britanski ministar je, naime, odgovarao na pitanje da li je poslušao upozorenja jednog britanskog poslanika, koji je rekao da bi Džonson trebalo da ostavi svoj telefon kod kuće i uzdrži se od toga da pije votku dok je u Rusiji.

  „Nije bilo ničeg u džepovima Borisovog kaputa“, našalio se Lavrov.

  Na to je, uz osmeh, Džonson odgovorio — „dakle, već si pretražio“.

  Ruski diplomata je rekao da toliko veruje šefu britanske diplomatije da ga zove Boris u „ruskom stilu“.

  Lavrov je takođe rekao da Rusija nikada nije iznosila optužbe protiv Velike Britanije, već je pozivala na procenu činjenica.

  „Naprotiv, nas optužuju za mnoge stvari, ali u odgovoru na izjave Londona uvek smo pozivali na procenu činjenica. Tako da danas, kada smo postigli dogovor u brojnim pitanjima, verujem da razmena pravih informacija nikada neće škoditi, naročito kada je reč o spoljnoj politici“, rekao je Lavrov.

  Ranije danas preneto je da je Džonson Lavrovu rekao da želi da razgovara o teškim temama kao što je pripajanje Krima i „rusko destabilizovanje zapadnog Balkana“.

  Džonson je to rekao na početku razgovora sa Lavrovom tokom prve posete Rusiji jednog šefa britanske diplomatije u poslednjih pet godina.

  Tagovi:
  kaput, votka, Boris Džonson, Sergej Lavrov, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga