08:37 26 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 203
  Pratite nas

  Bivši savezni kancelar Nemačke Gerhard Šreder u intervjuu za „Rajniše post“ govorio je o svom radu u „Rosnjeftu“, kao i o svom odnosu sa Vladimirom Putinom.

  Šreder je naveo da je predsedavanje upravnim odborom ruske naftne kompanije „uzbudljiv zadatak“ i da novac tu nije posebno važan.

  „I znate šta, da sam u upravnom odboru američke firme, a ne ruske, svi bi rekli: ’Sve je u redu‘. U toj kritici ima malo licemerja“, rekao je on.

  Šreder je naglasio da su dobri odnosi sa „Rosnjeftom“ i Rusijom uopšte u interesu Evrope, a na kraju korist od njih će osetiti i Nemačka.

  Novinar „Rajniše posta“ je primetio da se „Rosnjeft“ nalazi pod sankcijama. Šreder je odgovorio da je protiv njih i da će, prema njegovom mišljenju, one na kraju biti ukinute.

  Bivši kancelar je potvrdio i da su Putin i on prijatelji.

  „Jeste, tačno je. I tako će i biti. Ja verujem Vladimiru Putinu“, rekao je Šreder.

  On je objasnio da prijateljstvo podrazumeva mogućnost da se podeli mišljenje i izrazi kritika, ali samo lice u lice. Istovremeno, on je priznao da ne zna baš sve o ruskom predsedniku, jer „svi imaju tajne“.

  Bivši nemački kancelar smatra da je približavanje Rusije i Nemačke nemoguće bez Putina.

  „Upravljanje Rusijom nije lak zadatak. Pre bi trebalo da pođete od činjenice da nakon Putina neće biti bolje. Postepeno ukidanje obostranih sankcija moglo bi da bude korak ka zbližavanju“, objasnio je on.

  U septembru je objavljeno da će Šreder biti na čelu upravnog odbora „Rosnjefta“. Bivši savezni kancelar je u razgovoru sa novinarima izjavio da je veoma zadovoljan zbog tog imenovanja.

   

  Slično:

  Stopama Šredera: Gabrijel osudio EU za suprotstavljanje „Severnom toku 2“
  Šreder: Evropa želi procvat Rusije, ali Amerika...
  Bez ruskog gasa Nemačka živi 20 dana, Italija 15, a ostatak Evrope bolje i da ne računa
  Tagovi:
  prijateljstvo, sankcije, Rosnjeft, Gerhard Šreder, Vladimir Putin, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga