17:45 28 Februar 2020
Slušajte Sputnik

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je u svojoj novogodišnjoj čestitki stanovnicima Rusije poželeo uspeh i napredak, kao i promene nabolje u svakoj porodici, jer je Nova godina tradicionalno porodični praznik koji se proslavlja sa poklonima, iznenađenjima i posebnom toplinom.

  „Na pragu je Nova 2018. godina. Naravno, ovaj praznik dolazi nam svake godine, ali ga svejedno doživljavamo kao novi, dobar i željeni. Verujemo da će se sve što poželimo u tom trenutku, sve naše nade ispuniti“, rekao je Putin tokom tradicionalne novogodišnje čestitke Rusima.

  Prvi su novogodišnju čestitku predsednika videli stanovnici Kamčatke.  

  Ruski predsednik istakao je da je Nova godina tradicionalno porodični praznik.

  Predsednik RF Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
  © AP Photo / Maxim Shipenkov/Pool photo via AP

  „Slavimo ga kao nekada u detinjstvu: sa poklonima i iznenađenjima, sa posebnom toplinom, sa očekivanjem važnih promena. I oni će obavezno stići u naše živote ako ne budemo zaboravljali svoje roditelje, ako ih budemo čuvali, cenili svaki minut proveden sa njima, ako budemo više razumeli svoju decu, njihove težnje i snove, podržavali one koji su nam bliski, kojima treba naša pomoć i duhovna velikodušnost“, rekao je Putin.

  Putin je takođe napomenuo da je sada moguće podeliti praznično raspoloženje sa najdražima, čak i ako smo daleko jedni od drugih i to nam omogućavaju moderne tehnologije. „Gde god da se nalazimo: za porodičnim stolom, u veselom društvu, na ulici — sve nas spaja novogodišnje raspoloženje, a savremene tehnologije nam omogućavaju da podelimo svoja osećanja sa dragim ljudima koji se mogu nalaziti na stotinama hiljada kilometara od nas“, rekao je predsednik.

  Predsednik Rusije poželeo je građanima Rusije mir i prosperitet.

  „Neka se u Novoj godini u životu svake osobe, svake porodice, dese promene nabolje, da svi budu zdravi, da se rađaju deca i da nas raduju“, istakao je Putin.

  „Iskreno vam želim uspeha i prosperiteta. Mir i prosperitet našoj velikoj Rusiji — naše voljene i jedine! Budite srećni! Srećan vam praznik — srećna Nova 2018. godina!“, čestitao je predsednik. 

  Slično:

  Putinova godina trijumfa
  Kineski predsednik: Spremni da proširimo saradnju sa Rusijom
  Tagovi:
  novogodišnja čestitka, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još