14:07 18 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Bespilotne letelice koje su učestvovale u napadu na ruske vojne objekte u Siriji

  Otkriveni novi detalji napada dronova na ruske vojne objekte u Siriji

  Ministerstvo oboronы RF
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  24107

  Izvor u Ministarstvu odbrane Rusije negirao je podatak da su teroristi koristili više od 13 bespilotnih letelica prilikom napada na ruske vojne objekte u Siriji, ističući da su u Hmejmimu teroristi koristili deset, a u Tartusu tri drona.

  „U napadu na ruske vojne objekte u Siriji 5. i 6. januara, teroristi su upotrebili 13 udarnih bespilotnih letelica: deset na vazduhoplovnu bazu Hmejmim i tri na logistički punkt u Tartusu. Podaci o navodno mnogo većem broju dronova su netačni“, istakao je izvor.

  „Informacije koje su se pojavile o navodno mnogo većem broju dronova su neistinite. Nema nikakvih razloga da skrivamo ili smanjujemo broj dronova koji su napali naše vojne objekte u Siriji“, istaklo je Ministarstvo.

  On je dodao da su sve oborili ruskim sredstvima za elektronsko ratovanje, a ostaci srušenih bespilotnih letilica prikupljeni i trenutno ih ispituju stručnjaci Ministarstva odbrane Rusije, naglašavajući da će oni uskoro biti prikazani. 

  Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je 6. januara suzbijen pokušaj napada dronova terorista na vojnu bazu Hmejmim i punkt za pružanje logističke pomoći Ratne mornarice Rusije u Tartusu. Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu u Siriji su otkrila 13 nepoznatih vazdušnih meta malih dimenzija koje su se približavale vojnim objektima, saopštila je pres-služba ruske vojske. Nakon toga je Pentagon izjavio da su uređaji i tehnika koji su korišćeni za napad dronova „lako dostupni“ na „otvorenom tržištu“.  

  Slično:

  Moskva: Teroristički napadi u Siriji će se nastaviti
  Hmejmim su napali „diplomci“ američkih instruktora
  Tagovi:
  Dronovi, Ministarstvo odbrane Rusije, Tartus, Hmejmim, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga