11:20 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11520
  Pratite nas

  Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da je veliki broj zemalja postao meta američkih sankcija i pozvao je sve te zemlje da se zajednički suprotstave tom haosu.

  „Pojedinci i kompanije u raznim zemljama nalaze se pod ovim američkim pritiskom. Pošto je situacija takva, bilo bi prirodno raditi sa širom međunarodnom zajednicom na suprotstavljanju ovom haosu i divljanju američkih sankcija. Radićemo na ovome iz različitih pravaca“, rekao je Rjabkov.

  Prema njegovim rečima, bilo kakvi potezi pojedinih zemalja, u slučaju da se Vašingtonu to ne svidi, mogu poslužiti kao povod za uvođenje sankcija — reč je o otvorenoj zloupotrebi položaja u sistemu međunarodnih finansija i upotrebi dolara kao rezervne valute.

  „Svi oni koji su u situaciji da se suočavaju sa američkim ucenama i ultimatumima imaju jasan zadatak kako da se od tih ucena ograde i zaštite. I mi to trenutno razmatramo“, dodao je Rjabkov.

  On se osvrnuo i na nove sankcije najavljene protiv Rusije, rekavši da je njihov cilj da se destabilizuje zemlja uoči predstojećih predsedničkih izbora koji će biti održani u martu.

  Tagovi:
  suprotstavljanje, haos, sankcije, Sergej Rjabkov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga