18:27 27 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 410
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin naglasio je da je važno da se iskoristi svaka mogućnost kako se ne bi dozvolilo ponavljanje tragedije iz Drugog svetskog rata.

  Dmitrij Peskov
  © Sputnik / Ramilь Sitdikov

  „Treba da iskoristimo svaki povod da podsetimo na tragične događaje Velikog otadžbinskog rata, kako sami nikad ne bismo zaboravili, kako bi se čitav svet sećao toga i kako se ništa slično ne bi ponovilo našoj državi i celom svetu“, izjavio je Putin na sastanku sa veteranima i predstavnicima omladinskih udruženja.

  Predsednik Rusije je položio cveće na Piskarovskom groblju pored Spomenika majci otadžbini povodom 75. godišnjice proboja Lenjingradske blokade.

  Prema njegovim rečima, na mestu vođenja borbi u Lenjingradskoj oblasti još uvek se nalaze posmrtni ostaci vojnika. Putin je priznao da su na njega poseban utisak ostavili ljudi koji leže sa oružjem uperenim prema neprijatelju.

  „Oni se nikad nisu povlačili, smrt ih je zatekla sa oružjem u rukama, dok su išli napred. Upravo je takav odnos prema otadžbini karakterističan za naš narod, upravo to treba da zabeležimo za sva buduća pokolenja. To i jeste ono na čemu je Rusija uvek počivala — na samopožrtvovanju, na ljubavi ka otadžbini, posebno u teškim godinama“, naglasio je šef države.

  Tagovi:
  Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga