07:31 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 912
  Pratite nas

  Kontakti predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Petra Porošenka postoje, izjavio je portparol šefa ruske države Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

  Dmitrij Peskov
  © Sputnik / Ramilь Sitdikov

  „Takvi sastanci postoje, iako ne izdajemo saopštenja o njima“, rekao je Peskov. On je naveo da je to uobičajena praksa, jer šef države ima veliki broj sastanaka i kontakata o kojima se ne govori javno.

  „To je uobičajena praksa. Kada vidite puni radni dan predsednika, koji se sastoji od desetak raznih sastanaka, pres-konferencija, izjava, pregovora itd, to uopšte ne znači da se time ograničava dan predsednika. On je mnogo sadržajniji nego što vidite na televiziji“, dodao je Peskov i objasnio da postoje sastanci o kojima se ne govori medijima.

  Peskov je odnose između Rusije i SAD okarakterisao kao „kolaps“.

  Kontakti između ruskog i američkog predsednika su dobrodošli, perspektiva je na višem nivou. Peskov smatra da bi odnosi između dvojice lidera bili još bolji da nije unutarpolitičke situacije u SAD.

  Peskov je takođe dodao da zasad nema razgovora o novom sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa.

  „Zasad se ne planira neki poseban sastanak, ali je jasno da će ruski predsednik imati mogućnost da razgovara sa predsednikom SAD na marginama međunarodnih multilateralnih sastanaka, koji se neće dogoditi u bliskoj budućnosti. U pitanju su sastanci koji će se dogoditi u srednjoročnoj perspektivi“, rekao je Peskov.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Sergeй Guneev

  Prema rečima portparola ruskog predsednika, radi se o sastancima koji se planiraju za drugu polovinu ove godine.

  Peskov je prokomentarisao i predstojeće izbore za predsednika Rusije — on smatra da će Vladimir Putin „ubedljivo pobediti“.

  Peskov je dodao i da posle martovskih predsedničkih izbora namerava da ostane u državnoj službi.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga