12:50 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1140
  Pratite nas

  Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su medijske informacije o „izvesnim rezultatima Sočija“ pokušaj da se omete rad Kongresa sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju.

  „Sve što se sada pokreće u medijskom prostoru o nekim već izvesnim rezultatima Sočija, ranije napisanim izjavama — pokušaji su da se naruši rad Kongresa“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

  Ona je navela da je medijima poslat neki „plan završnog saopštenja Kongresa“. Prema njenim rečima, „ono što je najneverovatnije jeste da se stvar predstavlja tako kao da je pre dolaska predstavnika Damaska i opozicije sve navodno napisano i da događaj neće imati intrigu“.

  Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije je rekla da je sama „intriga“ — format, učesnici, dnevni red — bila nepoznata i za rusku stranu.

  Kongres nacionalnog dijaloga Sirije će se održati u Sočiju na inicijativu Rusije. Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev je izjavio da će na forumu biti pokrenut proces rada na novom sirijskom ustavu, a da će reč dobiti svi: i vlada i opozicija — unutrašnja, spoljna i naoružana.

  Tagovi:
  Marija Zaharova, Soči, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga