16:33 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 160
  Pratite nas

  Učesnici Kongresa nacionalnog dijaloga Sirije u Sočiju formirali su dva odbora: organizacioni i za praćenje izbora. Jedan od njih već je počeo sa radom, izjavio je poslanik sirijskog parlamenta Ahmad Kuzbari.

  Učesnici Kongresa sirijskog dijaloga u Sočiju
  © Sputnik / Mihail Voskresenskiй

  „Postignut je sporazum o dva odbora: organizacionom i odboru za posmatranje glasanja. Jedan od odbora započeo je sa radom odmah posle formiranja, nakon što je prezidijumu Kongresa predstavljen izveštaj o njegovim učesnicima iz Sirije i onima koji žive van zemlje“, rekao je Kuzbari novinarima.

  „Ostali odbori za koje se predlaže da se formiraju biće razmatrani nakon pauze“, dodao je sirijski poslanik.

  Kongres sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju zvanično je otvoren u utorak. Na njemu učestvuje više od 1.500 ljudi koji predstavljaju sve političke i etničko-verske grupe Sirije. Ključni zadatak Kongresa je početak rada na novom ustavu Sirije i formiranje ustavne komisije. Kongresu prisustvuju posmatrači država-garanata (Rusija, Iran i Turska), nekoliko arapskih zemalja, kao i delegacija kancelarije specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za Siriju Stafana de Misture, koju predvodi De Mistura lično.

  Slično:

  Incident tokom govora Lavrova na Kongresu u Sočiju (video)
  Nova Sirija rađa se u Sočiju
  Tagovi:
  Kongres nacionalnog dijaloga Sirije, Soči
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga