21:25 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21402
  Pratite nas

  Rusija u potpunosti podržava Srbiju i u njenim pokušajima da podseti na tragične lekcije Drugog svetskog rata, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na brifingu, komentarišući hrvatsko slanje protestne note Beogradu zbog otvaranja izložbe u UN o zločinima na teritoriji Hrvatske 1941-1945. u Jasenovcu.

  „U potpunosti podržavamo napore Srbije koji su usmereni na očuvanje sećanja na tragične lekcije Drugog svetskog rata. Upravo ovih dana čitav svet se seća žrtava Holokausta, u pomenutom koncentracionom logoru su mučenički ubijeni nevini ljudi različitih uzrasta i nacionalnosti, pre svih Srbi, Jevreji i Romi“.

  „Žalimo za svim žrtvama koji su nastradali od ruku nacista, uvek ćemo se sećati teškog puta do velike pobede“, dodala je ona.

  Kako je naglasila zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije, potrebno se neprestano boriti protiv pokušaja falsifikovanja istorije i revidiranja Drugog svetskog rata.

  „Posebno je to važno u pozadini dešavanja u nizu evropskih država kojim se skrnave i uništavaju spomenici sovjetskih vojnika koji su dali život za oslobođenje zarobljenika i za spas Evrope od fašizma“, naglasila je ona.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga